dimecres, 5 de juny del 2013

Isabel González Rovira en la JONDE


Isabel González Rovira

Nascuda en Peníscola, inicia els seus estudis musicals a l'edat de 8 anys en l'Escola de Música Ciutat de Peníscola. S'inicia a la flauta travessera de la mà de Beatriz Cambrils, Ma. José Doménech i Raquel Bayarri. Posteriorment, entra en el Conservatori Mestre Feliu de Benicarló, on cursarà els estudis de Grau Professional amb Olga Lluch i guanyarà el Premi Final de Grau Professional en l'especialitat de Flauta Travessera.

Actualment cursa 3r de Grau en Música en l'especialitat de Flauta Travessera en el Conservatori Superior de Música Òscar Esplà d'Alacant (CSMA) amb Ana Alcaraz.

D'altra banda ha rebut classes magistrals de mans de Beatriz Cambrils, Magdalena Martínez, Salvador Martínez, Rafael Casasempere, Andrea Oliva, Vicens Prats, Júlia Gallego, Juanjo Hernández, Vincent Lucas, Antonio Nuez, Paco Varoch,...

Com a intèrpret, ha format part de la Banda Juvenil de Peníscola. També ha actuat com a reforç en la Banda Municipal de Benicarló en el Certamen de Kerkrade (Holanda) al 2008 i en la Banda Algueñense de l'Algueña en el recent Certamen Autonòmic de Xest. A la vegada, també ha col·laborat amb l'Orquestra Simfònica de la Ciutat d'Elx (OSCE) en 2012 i amb l'Orquestra Simfònica de Peníscola (OSP) durant el mateix any.

Pel que fa als premis obtinguts, cal destacar el 3r Premi obtingut en el 7é Concurs de Joves Intèrprets de Castellnovo al 2010.

A nivell pedagògic, durant el curs 2011/2012 va ser docent en l'Escola de Música Ciutat de Peníscola.

En l'actualitat, forma part de la Banda de l'Associació Musical "Verge de l'Ermitana" de Peníscola, de l'Orquestra de Cambra "Santa Maria" de Peníscola, de la Jove Orquestra Simfònica de Castelló, del dúo "Sorolls de Plata" amb el pianista José Maria Rico, i del trio "Tre Crome Trio", agrupació formada per flauta, cello i piano.

A la vegada en les últimes proves de la JONDE ha entrat a formar part de la seua bossa d'instrumentistes.

Coneixent la JONDE...

- Què és la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE)?
La JONDE es va crear l'any 1983 amb  la intenció de contribuir a la formació de músics espanyols en l'etapa prèvia a l'exercici de la seva professió. El seu principal objectiu és ampliar i perfeccionar els coneixements d'aquests músics a través de l'estudi i la pràctica del repertori simfònic i de càmera.

- Com s'entra a formar part de la JONDE?
Cada any es fan unes proves de nivell que només t'asseguren la permanència durant aquell curs, així el fet d'entrar no significa que durant els següents continues formant part de l'orquestra. Quan es convoquen proves i les superes, entres a formar part d'una bossa d'instrumentistes, i depenent del número en què hages quedat, et van convocant. Enguany em vaig quedar la quarta, així que per al proper encontre simfònic d'estiu estic convocada per tocar en ells.

- Com és el treball que es realitza?
Es treballa tocant projectes simfònics importants, i a més molt de repertori de cambra. Tot el treball realitzat en els assatjos es mostra en els encontres simfònics i de músics de cambra que es realitzen. 

- A quines ciutats es realitzen els concerts?
Aquest estiu a Oviedo, Santander, San Sebastián, Aix-en-Provence (França) i Madrid.

- Alguna obra important que estàs desitjant tocar?
La Consagració de la Primavera, és una de les obres més importants d'Stravinsky i enguany compleix 100 anys, i està dins del nostre repertori.

- Algun desig més per enguany?
Erasmus a Alemanya? Creuem els dits...